Πρόσκληση για συμμετοχή εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπ/σης σε επιμορφωτικό πρόγραμμα 7 ωρών σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, έχουν προγραμματίσει σε συνεργασία με τον κ. Αθανάσιο Τζιμογιάννη, Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής  και με τον κ. Παναγιώτη Τσιωτάκη, Μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,  επιμορφωτικό πρόγραμμα 7 ωρών (4 ώρες εξ αποστάσεως ασύγχρονη παρακολούθηση και 3 ώρες δια ζώσης εργαστήριο) με τίτλο:

Η Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη (Generative Artificial Intelligence) στην Εκπαίδευση

Ακολουθώντας τη μεθοδολογία της Ανεστραμμένης Τάξης (flipped classroom), το επιμορφωτικό πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

4 ώρες παρακολούθηση του MOOC «Το ChatGPT στην Εκπαίδευση. Πρακτικές εφαρμογές και παραδείγματα»

Το MOOC έχει σχεδιαστεί από τον κ. Τσιωτάκη, είναι ελεύθερο και δωρεάν και περιλαμβάνει ολιγόλεπτα βίντεο, παραδείγματα, προαιρετικές ασκήσεις-εφαρμογές καθώς και ένα ερωτηματολόγιο. Όσοι εκπαιδευτικοί δηλώσουν να συμμετάσχουν στο εργαστήριο είναι απαραίτητο να έχουν παρακολουθήσει το MOOC, ώστε να είναι εξοικειωμένοι/ες με βασικές έννοιες και λειτουργίες της Τεχνητής Νοημοσύνης και του ChatGPT. Ο σχετικός σύνδεσμος για την απαραίτητη προ-μελέτη του υλικού είναι:

https://www.udemy.com/course/chatgptgredu/

3 ώρες δια ζώσης εργαστήριο

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί σε απογευματινή ώρα, στην αίθουσα εργαστηρίου του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη – Κόρινθος) από τον κ. Τσιωτάκη.

Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας και τις προτιμήσεις σας για τις μέρες και ώρες των εργαστηρίων στη φόρμα Google στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfs9S0tSRUZ78JrMWUM3cMo7NYSxK1XTTKxi53QryrlGuL4Vg/viewform?usp=sf_link

Στο εργαστήριο υπάρχουν σταθεροί υπολογιστές. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν, μπορούν να έχουν μαζί τους τον δικό τους φορητό υπολογιστή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο