ΕΡΓΑΝΗ Ε7 XML Generator

H εφαρμογή παράγει XML ισοδύναμο με έντυπο Ε7 σύμφωνα με τις αντίστοιχες προδιαγραφές που δίνει η ΕΡΓΑΝΗ. Το παραγόμενο XML μπορεί να μεταφορτωθεί στη λειτουργία Ομαδικές Υποβολές -> Εισαγωγή από αρχείο του ΕΡΓΑΝΗ με τον ίδιο τρόπο που συνέβη κατά τις φάσεις πρόσληψης αναπληρωτών όταν μέσω της ίδιας λειτουργίας, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μεταφόρτωναν το XML που έστελνε το Υπουργείο Παιδείας για την αναγγελία των προσλήψεων.

Η εφαρμογή τρέχει σε Windows.

Λήψη Εφαρμογής

(Τελευταία ενημέρωση 29/6/2022)

Εγχειρίδιο Χρήσης

(Τελευταία ενημέρωση 1/6/2022)

Πρότυπο αρχείο Excel

Κατεβάστε από εδώ πρότυπο αρχείου excel για εισαγωγή των δεδομένων στην εφαρμογή.

Βοηθητική βάση σε Access

H βοηθητική εφαρμογή σε Access που αναφέρεται στο εγχειρίδιο χρήσης και βοηθάει στην δημιουργία αρχείου Excel απο δεδομένα του BGLOSSA. (Τελευταία ενημέρωση 1/6/2022)

Κώδικας

Ο κώδικας της εφαρμογής υπάρχει διαθέσιμος στο Github:

https://github.com/dbarelos/ErganhE7XMLGenerator

Συχνές ερωτήσεις

Ερώτηση

Κατά το ανέβασμα του XML στην Εργάνη, παίρνουμε το παρακάτω μήνυμα:

“The element ‘AnaggeliaE7’ has invalid child element ‘f_topos_gennhshs’. List of possible elements expected: ‘f_onoma_mitros’.

Απάντηση:

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο μητρώνυμο που είναι υποχρεωτικό πεδίο. Στο αρχείο Excel που εισάγετε στην εφαρμογή, σε μία ή περισσότερες εγγραφές, η στήλη “ΜΗΤΡΩΝΥΜΟ” δεν έχει τιμή.

Ερώτηση

Υπάρχει κάποιο δοκιμαστικό περιβάλλον στο ΕΡΓΑΝΗ για να δοκιμαστεί το παραγόμενο XML προτού το υποβάλουμε;

Απάντηση

Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει τέτοιο περιβάλλον, δεν έχουμε δει κάτι να αναφέρεται στο site τους, μπορεί και να υπάρχει πάντως.

Μπορείτε να δοκιμάσετε την όλη διαδικασία όμως ως εξής: Κατά την αποστολή του XML στην ΕΡΓΑΝΗ, μην επιλέξτε την επιλογή για υποβολή του αρχείου. Με τον τρόπο αυτό, οι εγγραφές που δημιουργούνται είναι σε κατάσταση “Προσωρινή”, οπότε μπορείτε να δείτε τι ακριβώς έχει καταχωριστεί και στη συνέχεια είτε να τις υποβάλετε εσείς είτε να τις διαγράψετε.

Ερώτηση

Για τα μισθολογικά στοιχεία από το bglossa κρατάμε μόνο ΑΦΜ-Βασικό μισθό οικογενειακό λέτε. Για το παραμεθόριο (όσοι έχουν τέτοιο);

Απάντηση

Εχετε δίκιο, δεν τα συμπεριλάβαμε επειδή δεν υπάρχουν σε αναπληρωτές της δικής μας δευτεροβάθμιας, κακώς όμως έμειναν εκτός. Μπορείτε όμως να τα προσθέσετε στη στήλη “ΜΙΣΘΟΣ” του excel που θα εισάγετε στην εφαρμογή.

Ερώτηση

Θεωρώ χρήσιμο να δώσετε περισσότερες οδηγίες για την εισαγωγή του excel στην access καθώς και για τις τυχόν μορφοποιήσεις πεδίων του excel που απαιτούνται (πχ το ΑΦΜ όπως εξάγεται από το bglossa είναι στη μορφή ‘111111111’ , θα πρέπει να διώξουμε τα εισαγωγικά ‘ & ‘ ώστε να μείνει μόνο το 111111111;)

Απάντηση

Ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ μπορούν να έχουν μονά εισαγωγικά. Αν αυτό συμβαίνει, η εφαρμογή τα αφαιρεί.

Ερώτηση

Έχω την άισθηση ότι το πεδίο “ΚΛΑΔΟΣ” του excel δεν μεταφέρεται κάπου στο xml (μάλλον δε χρειάζεται κάτι τέτοιο ούτως ή άλλως). Αν μεταφέρεται, ποιο είναι το tag του xml?

Απάντηση

Ναι, δίκιο έχετε. Δεν χρησιμοποιείται κάπου οπότε μπορεί να αφαιρεθεί τελείως.

Ερώτηση

Το πεδίο “ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΦΚΑ” του excel είναι μάλλον το 24 (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ) <f_eidikothta>24</f_eidikothta> αν λάβουμε υπόψη τα xml πρόσληψης.

Απάντηση

Σημιεώνετε ό,τι έχει δηλωθεί στην αναγγελία πρόσληψης. Τα ΧΜL αναγγελίας του υπουργείου όντως είχαν την τιμή 24 άρα είναι σωστό.

Ερώτηση

Οι τιμές για το πεδίο “ΦΥΛΟ” του excel ποιες πρέπει να είναι ώστε να μεταφερθούν ορθά στο <f_sex> του xml ?? Βάζοντας Άνδρας/Γυναίκα, η μετατροπή excel->xml δίνει πάντα <f_sex>0</f_sex> δηλαδή άνδρας.

Απάντηση

Το πειράζει ο τονος. Βάλτε ΓΥΝΑΙΚΑ ή γυναικα χωρίς τόνο. Οποιαδήποτε άλλη τιμή θεωρείται Άνδρας. Σε επόμενη έκδοση θα διορθωθεί.

Πληροφορίες

Δημήτρης Μπαρέλος

2741077079

Email: hrdekor στο dide.kor.sch.gr

2 σκέψεις στο “ΕΡΓΑΝΗ Ε7 XML Generator”

  1. Καλημέρα,
    Υποβάλω αρχείο xml με μία εγγραφή και μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα:
    Δεν μπορεί η ημερομηνία του γεγονότος να είναι μεταγενέστερη της υποβολής για το ΑΦΜ(…………)

  2. Η ημερομηνία λήξης σύμβασης πρέπει να είναι μέχρι την ημέρα που ανεβάζετε το XML και όχι σε κάποια μελλοντική ημερομηνία.

Σχολιάστε

Μετάβαση στο περιεχόμενο