Διευθυντής

Βασίλης Σαμαράς (MEng, MSc, MA, PhD)

Διπλωματούχος Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., Πτυχιούχος Παιδαγωγικών Σπουδών ΠΑΤΕΣ / ΣΕΛΕΤΕ (ΑΣΠΑΙΤΕ), Μ.Δ.Ε στο Ε.Μ.Π., Μ.Δ.Ε. στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Διδακτορικό Δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Εργάστηκε στη Βιομηχανία για 18 χρόνια σε διάφορες διευθυντικές θέσεις. Δίδαξε στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Παν. Πατρών και στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Παν. Πατρών. Τα τελευταία 25 χρόνια υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ως Υποδιευθυντής ΤΕΕ, Διευθυντής Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, Διευθυντής Γενικού Λυκείου και Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.

 Εκπαιδευτής εκπαίδευσης και κατάρτισης ενηλίκων, έχει επίσης γράψει και δημοσιεύσει 3 βιβλία (Π.Ι.-ΥΠΕΠΘ), μία μονογραφία και περισσότερα από 50 άρθρα για διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με κριτές. Πρόσφατα επιλέχθηκε από το ΙΕΠ ως συντονιστής της ΕΟΤΠ-ΓΠ της θεματικής κατηγορίας της Μηχανολογίας (ΘΚ6) για τα νέα προγράμματα σπουδών των ΕΠΑΛ. Επίσης είναι επιμορφωτής προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαιδευτικών ΔΔΕ και επιμορφωτής των νέων προγραμμάτων σπουδών της Τεχνολογίας του Γυμνασίου. Υπήρξε μέλος του ΤΕΕ, του ΠΣΔΜΗ, της ΕΜΕ, της ΕΕΦ, πρόεδρος και αντιπρόεδρος του τμήματος Διπλ. Μηχ/γων-Ηλ/γων Μηχ/κών Κορινθίας και αντιπρόεδρος Δ.Σ. των ΕΑΣ. 

Ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιούλιο του 2022.

Μετάβαση στο περιεχόμενο